Informācija autovadītājiem Sardīnijā!


AutoSardīnijā nav maksas ceļu un ceļa pārklājums lielākajā daļā Sardīnijas ir ļoti labs. Pilsētās un ciematiņos ieliņas ir šauras, tāpēc esiet uzmanīgi, ka nesaskrāpējiet auto. Parkošanās Itālijā bieži vien notiek, pagrūstot priekšā un aizmugurē stāvošo automašīnu, tāpēc labāk ieteicams nomāt auto ar Full Kasko, lai esat droši, ka pie auto nodošanas jums nav jāmaksā par kāda svešinieka izdarītu bojājumu.

Auto var atstāt jebkur, kur ir balta nepārtraukta līnija (kur balta raustīta nē), vai kur vispār nav nekādas līnijas, bet redzat, ka stāv citi auto.
Zilās līnijas ir par maksu. Par velti auto tur var atstāt svētdienās, svētku dienās un katru dienu no plkst. 20:00 līdz 9:00 un no 13:00 līdz 16:00 (tas būs ērti, ja brauciet piemēram staigāt pa centru, ziniet, ka no vieniem līdz četriem jebkur auto var atstāt bez maksas) un dzeltenajās ir aizliegts novietot auto.

Lielājakās pilsētās bieži vien mēģinot “noparkoties” jūs manīsiet tumšādainos puikas, kas jums ierāda brīvās vietas. No tā nav jābaidās. Nav tā, ka viņi jums norāda vietas, lai iedzīvotos uz jūsu rēķina. Tā ir viņu izstrādāta sistēma, caur kuru viņi kaut ko nopelna. T.i. paņem čekus no iepriekšējiem un pārdod tos nākošajiem + mēģina arī notirgot kaut ko no sava lielā celofāna maisa, kas nu kuram tur iekšā ir – vienam zeķes, otram šķiltavas, trešajam salvetes, ceturtajam CD. Maksāt jums nāktos tik un tā, tā kā patiesībā ir vienalga, kam jūs maksājat. Es to pat redzu kā sava veida ērtību, jo man nav jāiet un jāmeklē automāts, kurā maksāt. Sardīnijā bieži vien automāts atrodas 500m attālumā no novietotā auto. Zeķes jums nav jāpērk, bet auto novietot gan variet.

Pie vairākām pludmalēm ir maksas stāvvietas. Noteikti ievērojiet laikus, līdz kuram ir samaksāts par stāvvietu, jo viņi pārbauda laikus un uz stikla piesprauž soda kvītis. Ja nākas nopelnīt kādu soda kvīti, tā ir jāuzrāda auto nomā pie auto nodošanas un sods ir jāapmaksā.

Šis ieraksts tika publicēts AKTUĀLI SARDĪNIJĀ, DAŽĀDI ar birkām , , , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.