Tipiskākās kļūdas, ko cilvēki pieļauj plānojot ceļojumu uz Sardīniju


Katra ceļojuma plānošana savā ziņā ir laimes spēle. Mēs nekad nezinām kāds būs lidojums, kādas būs mūsu izvēlētās naktsmājas, vai mums patiks tā zeme, uz kuru braucam un tikai procesā notiek ceļojuma atklāšana un izbaudīšana. Šo gadu laikā satiekos ar ļoti daudziem latviešiem un mēs runājam par un ap visu, kas saistīts ar Sardīniju, viņi man stāsta savus piedzīvojumus, savas vilšanās, savus pārsteigumus un tā veidojas mūsu visu kopējā sadarbība. Šoreiz gribu uzrakstīt par tām lietām, par kurām sanāk sarunāties un apmainīties ar viedokļiem praktiski katru reizi. Kādas tad ir tās raksturīgākās iezīmes, ko labāk neignorēt plānojot savu ceļojumu uz Sardīniju?

Kļūda Nr.1. Meklējot naktsmājas UZĶERAS uz “labās/izdevīgās” cenas.

Rezultāts: apartamenti atrodas neforšā vietā, neatbilst fotogrāfijās redzētajam, atrodas tālu no skaistajām pludmalēm u.t.t.

Ieteikums: meklējot naktsmājas, palasiet citu ceļotāju atsauksmes, nevadieties tikai pēc fotogrāfijām vai augstā vērtējuma. Pievērsiet uzmanību tieši nosauktajiem trūkumiem, jo pēc tā vismaz zināsiet, ka atsauksme ir īsta. Pateikšu jums priekšā kā var iegūt vērtējumu, kas ceļ Booking reitingu. Mājas vai villas īpašnieks ieliek māju, tad sarunā ar visiem saviem draugiem un draugu draugiem, ka viņi veiks rezervāciju, apmaksās to, jo tas viņiem ļauj atstās atsauksmi un beigās, kad atsauksme ir ielikta, saimnieks viņiem atgriež naudu atpakaļ. Draugi saraksta, ka villa ir neatvairāmi skaista un labākā no labākajām. Tas vairāk attiecas uz privātīpašumiem (villas, apartamenti, brīvdienu mājas, b&b). Viesnīcas īpaši ar to nenodarbojas, varbūt tikai pašā sākumā, jo klientūru vajag piesaistīt un lai atrastos pirmajās lapās viņiem vajag dabūt reitingus un atsauksmes.

Šeit jūs variet kaut ko paskatīties no manām piedāvātajām naktsmājām. https://bellasardinija.com/apartamentu-ire/ Latvieši reti, kad atstāj atsauksmes, bet šat tad atstāj gan. Visvairāk atsauksmes ir par Costa Rei iedvesmas namiņu, jo tās es vienmēr palūdzu uzrakstīt. Costa Rei ir mana drauga ģimenes māja un to izīrējam tikai un vienīgi latviešiem.

Kļūda Nr.2. Jūlija un augusta mēnešiem pirkt lidmašīnas biļetes nedēļas vidū.

Šogad, 2019.gadā, Airbaltic Rīga – Olbija reisu ir ielikuši arī ceturtdienā. Airbaltic ļoti labi zina, ka tie lidojumi ir nedēļas vidū, un tik pat labi zina arī Sardīnijas īpašumu īres specifiku, tāpēc, lai pārdotu biļetes, izmet zemas cenas. Mīļie, cilvēki, tie, kas uz šejieni plāno ceļot jūlijā un jo īpaši augustā, neņemiet lidojumus ceturtdienā, jo Sardīnijā neizīrē mājas no nedēļas vidus. Un problēma būs tā, ka nevarēsiet atrast, kur palikt. Vienīgi viesnīcās. Ir cilvēki, kam patīk tikai viesnīcas, un viņiem tas ir OK, bet bet liela daļa no savas pieredzes zina, ka izmaksu ziņā palikšana Brīvdienu mājā ir daudz izdevīgāka, jo īpaši, ja esiet ar bērniem vai vairāku draugu kompānija. Kāpēc labāk Brīvdienu māja lasiet šeit: https://bellasardinija.com/2014/01/28/kas-butu-jazina-izirejot-brivdienu-maju-vai-villu/

Ieteikums: lai izvairītos no problēmām par nakstmājām, labāk  nedaudz pārmaksājiet par biļeti. Vai, vispirms atrodiet nakstmājas, un tad pērciet biļetes! Jo neliela daļa izīrē arī miksētas dienas, bet tas tiešām karstajā sezonā ir retums!

Kļūda Nr.3. Nenorezervē auto pirms ceļojuma. 

Rezultāts: karstajā vasaras sezonā (jūlijā un augustā) lidostā vari palikt bez auto, jo pieprasījums ir ļoti liels, rindas pēc auto dažkārt ilgst 2 stundas un beigās tu dabūsi auto par kosmisku cenu.

Ieteikums: Rezervē laicīgi auto. Sardīnija un Sicīlija vēl ir palikušas vienīgās vietas Itālijā, kur var dabūt auto par zemu depozītu (no 100 eiro uz augšu) un BEZ kredītkartes jeb BEZ saistībām. Tas nozīmē, ka aizbraucot prom no salas, pēc dažiem mēnešiem jūs neatklāsiet, ka auto noma no jūsu kredītkartes atskaitījusi kaut kādu naudiņu. Šis ir ļoti labs video (krievu valodā), kurā izskaidro, kāpēc Itālijā pēc ceļojuma vēl gadās uzķerties uz soda:https://www.youtube.com/watch?v=CAaSe-TM3F4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1BjG2DZYNxYH1rK29aPahXYeUO8WuYoreDiRg-FGdB5Ab4KUZq8gYRRL8&app=desktop

Ja vajag palīdzību iznomāt auto šeit noderēs links: https://bellasardinija.com/transports/auto-noma-cagliari/

Te atradīsiet informāciju par maksas stāvvietām un tml.: https://bellasardinija.com/2015/06/15/informacija-autovaditajiem-sardinija/

Kļūda Nr.4. Restorānu ēdienkartēs meklē tikai zināmus ēdienus un baidās nogaršot kaut ko jaunu.

Rezultāts: Neuzzināsi cik ļoti garšīga ir Vidusjūras virtuve. Sardīnija ir Eiropā, un pie tam vēl Itālijā, tātad uzreiz ir skaidrs, ka ēdiens būs augstākās kvalitātes, ļoti veselīgs un gatavots ar mīlestību un lepnumu. Daudziem latviešiem ir aizspriedums pret jūras veltēm jeb jūras mokšķiem, kā viņus daudzi dēvē. Taču varu jums apgalvot, ka Vidusjūras zemēs zivīm nav “siļķes” vai dūņu piegaršas, te lielākā daļa jūras veltes ir tiešām kaut kas ļoti garšīgs, delikāts, maigs un izmeklēts.

Ieteikums:  nogaršo to, ko nedabūsi citur!

  • Culurgiones ir nacionālais sardu ēdiens. Sastāvs – pastas mīkla, malts kartupelītis, piparmētra, aitas siers un pa virsu var būt dažādas mērcītes: gaļas, garneļu, tomātu.
  • La bistecca di Cavallo (Zirga steiks).
  • Insalata di polpo (astoņkāja salātiņi) ir viens no maniem vismīļākajiem ēdieniem, jo astoņkājim vispār nav zivs garšas. Un Sardīnijas jūrā ķertie astoņkāji tiek uzskatīti par  labākajiem kvalitātes ziņā.
  • Malloreddus ir sardu zemnieku ēdiens. Tā ir pasta ar gaļas mērcīti.
  • Fregola con frutti di mare e zafferano ir nacionālais sardu ēdiens. Tā ir smalkas formas pastiņa ar jūras veltēm un safrānu. Ļoti garšīga. Var arī paņemt Fregola con arselle (mazās saldenās mīdijas) vai vienkārši Fregola al pecorino (ar aitas sieru).
  • Seada ir sardu saldais ēdiens. Pastas mīkla ir apcepta, iekšā ir riccota vai aitas siera pildījums un pa virsu uzliets medus.
  • Porcetto arrosto (mazā piena cūciņa). Šo cūciņu grillē savdabīgā veidā apmēram 4 stundas blakus uguns liesmai, līdz tā sanāk no ārpus kraukšķīga un no iekšpuses mutē kūstoša. Restorānos to parasti nepiedāvā, un pa ja piedāvā, ziniet, ka tā nebūs gatavota autentiskā veidā. Vislabāko piena cūciņu dabūsiet kādā no agrotūrismiem.
  • Spaghetti con i ricci di mare (jūras eži). Jūras eži ir Sardīnijas delikatese un šis ir ēdiens, kuram ir ļoti specifiska garša. Ja jūs šķebina austeres, tad visticamāk jūs šķebinās arī jūras ezis, lai gan garšas ir atsķirīgas. Te vairāk varat palasīt par jūras ezi: https://bellasardinija.com/2012/12/08/juras-ezis-sardinijas-mazais-iemitnieks/
  • Zuppa Gallurese ir tipisks Ziemeļsardīnijas ēdiens, kaut kas līdzīgs lazanjai.
  • L’agnello con i carciofi (jērs ar artišokiem) arī ir sardu nacinālais ēdiens, kas nevienu neatstāj vienaldzīgu. Gaļa ir sagatavota tā, ka nevar just aitas piegaršu.
  • Sardīnijas tipiskais vielmaiņas uzlabotājs pēc vakariņām ir nevis Limoncello, kā tas ir pa visu Itāliju, bet gan digestivo Mirto. Jums ikvienā restorānā pēc vakariņām prasīs, ko jūs gribiet– Mirto, Limoncello, Grappa?! Izvēlieties mirto, jo nekur citur to neatradīsiet.
  • Kad ejiet pasēdēt un izbaudīt aperetivo uz apkārtējiem galdiņiem redzēsiet glāzes ar oranžu dzērienu. Tas ir Itāļu iemīļotākais dzēriens “Aperol Spritz”, kas sastāv no Prossecco, Aperola, daudz ledus, apelsīna un nedaudz Sprite vai gāzētā ūdens.

Kļūda Nr.5. Braukt ceļojumā bez jebkāda plāniņa ar domu ‘ai, gan jau kaut ko Google atradīsim’.

Rezultāts: Atbraukts līdz skaistajai Sardīnijai un redzēts pavisam maz. Cilvēki maldīgi uzskata, ka ievadot Google vārdiņus “must see” izmetīsies labākais, ko redzēt Sardīnijā. Google izmetas labākais ko redzēt tur, kur no laika gala ir bijuši daudzi tūristi. Jo lielākā daļa tūristi neceļo pa salu, bet gulšņā viesnīcās un izbrauc standarta ekskursijās, no kurām atgriežoties atstāj sajūsmas pilnas atsauksmes. Bet visa Sardīnija ir neaprakstāmi skaista un bagāta ar brīnišķīgām pludmalēm, senu vēsturi, daudziem dabas monumentiem, krasta ceļiem, nomaļām vietiņām, kuras neatradīsiet Google tantes virspusē.

Ieteikums: Nepažēlojiet 40-60 eiro un iegādājieties Ceļojuma maršrutu, ko esmu sagatavojusi tā, lai jūs prombraucot Sardīniju būtu izgaršojusi ar visām kārpiņām. Te visu krastu nostūrīšos ir elpu aizraujoši skati. Izvēlies savu Ceļojuma maršrutu: https://bellasardinija.com/celojuma-marsruti/

Kļūda Nr.6Domā, ka Sardīnija noteikti tāda pati kā visas citas salas.

Sardīnija nav salīdzināma gandrīz ne ar vienu vietu, ko pazīstu, jo tā joprojām pieturas pie sava autentiskuma un tikai ļoti lēnām sāk veidot savu seju tā, lai izpatiktu tūristiem. Esmu bijusi 24 valstīs 3 kontinentos. Sardīnija ir īsts Dabas mātes klēpis, kurā gribot negribot tu saplūsti ar dabu, jo visapkārt ir maz cilvēku (izņēmums ir augusta mēnesis). Kā saki ļoti daudzi, šeit attīrās prāts, sakārtojas domas un attālinās visi stresi. Te nav indīgu augu un kukaiņu, nav plēsīgu dzīvnieku, te nav nekā no kā bīties. Esot pludmalē, tu vari mierīgi doties stundu garā pastaigā, atstājot mantas uz sava dvielīša un atgriežoties tas viss stāvēs kā stāvējis. Te visur ir kristāldzidra jūra, tīras pludmales un sajūta, ka esi Paradīzē.

Kļūda Nr.7. Taupīt naudu savas dzīves baudīšanai.

Ir ļoti daudzas vietas pasaulē, uz kurām aizbraukt un paceļot, bet ir maz tādas, kuras patiešām liek sevī iemīlēties. Sardīnija ir viena no tām.

Ieteikums: Izbaudi šeit labākos vīnus, labākos ēdienus, izbrauc ekskursijās – BAUDI ŠO PARADĪZI! Labāk paņemt mazāk, bet to kvalitatīvo, nekā daudz un to parasto. Neskaiti kapeikas, jo ceļojumam beidzoties, ieekonomētā nauda tāpat tiks notērēta…, bet vairs ne tavam piepildītajam sapnim, bet ierastām lietām, ierastajos veikalos, ierastā veidā… RIMI, kur pārdevēja tev uzpukstēs virsū: “Nu, ko tu gribi atnācis te tāds skaists, brūni iededzis un smaidīgs kā Sardīnijas saulīte?”

Es jums no visas sirds novēlu skaistas Brīvdienas Sardīnijā !

Šis ieraksts tika publicēts DAŽĀDI ar birkām , , , , , , , , , , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

1 Responses to Tipiskākās kļūdas, ko cilvēki pieļauj plānojot ceļojumu uz Sardīniju

  1. Sarmīte saka:

    Mēs jau 5 vasaras atpūšamies Sardīnijā. Līdz tam Madeira bija mūsu otrās mājas. Tagad Sardīnija. Iesaku katram uz šejieni atbraukt. Olita precīzi aprakstījusi kāda viņa ir 6 punktā. Vārds vārdā atbilst īstenībai. Domājam arī par īpašuma iegādi mūsu bērniem tieši Sardīnijā. Ja izlemsim tam par labu, sazināsimies ar Jums, jo vajadzēs itāļu valodas tulku, skaidrību par procesa gaitu un tam līdzīgi. Esam jau šo to noskatījuši Costa Rei ciematiņā, bet redzēsim kā pa ziemu visas kārtis saliksies. Katrā ziņā, liels Jums paldies par šo mājas lapu un informāciju Face Book. Sarmīte

    Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.